Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

vakantie

Marokko & Spanje | Cultuur- & natuurreis -12 dgn

Prijs: € 1.995,-

1.863 keer bekeken • Status: Actief

  • Ligging:
  • Overige
  • Aantal personen:
  • 5 of 6 personen

De Moren vielen in  de 8e eeuw, vanuit Noord-Afrika, Spanje binnen. Deze nakomelingen van de Berbers, brachten de Arabische cultuur naar Spanje en stichtten een groot aantal prachtige steden. Vooral in het zuidelijk deel van het Iberisch Schiereiland vinden we nog veel uit de Moorse tijd terug. Wij volgen de oude route van de Moren en reizen van het Marokkaanse Fez naar het Spaanse Granada.

In Fez bezoeken we de paleizen van de voormalige Moorse heersers en dwalen door de smalle straatjes van “de medina”, het oude centrum van de stad. Hierna reizen we naar het noorden van Marokko richting Tanger, waar we in een klein vissersdorpje verblijven bij een lokale familie. Met een bijzondere zeiltocht varen we in 12 uur naar de overkant, naar Spanje.

Aangekomen op het vaste land, reizen we door naar het Andalusische binnenland. We maken een driedaagse trekking door een prachtig natuurgebied tussen Ronda en Antequera. We verblijven in kleine dorpjes waar Flamenco nog deel uitmaakt van het dagelijks leven en waar u het bereiden van een goede paella snel onder de knie krijgt.

 

Rondom Antequera en Cordoba helpen we mee  met de olijvenpluk,  proeven wijn van goede bodega’s en bezoeken de  beste tapasbars van de stad. We reizen langs de indrukwekkende  besneeuwde bergen van de Sierra Nevada verder naar onze laatste bestemming: Granada, waar het beroemde Morenpaleis Alhambra boven de stad uit torent.
 
Praktische zaken
Overnachtingen vinden plaats in hotels, in kamers bij mensen thuis en tweemaal in een tent. Voor de trekking is een gemiddelde wandelconditie vereist.

 

 

Deze reis wordt i.s.m een andere reisorganisaties aangeboden. Hierdoor kunnen we de vertrekdata bijna altijd garanderen!  Uw inschrijving is pas definitief nadat wij een bevestiging hebben ontvangen van de organiserende organisatie. Wij hopen deze bevestiging  binnen 2 werkdagen te ontvangen en wij zullen u dan hierover direct na ontvangst telefonisch of per mail inlichten.

Reageer nu!

Contact-informatie

Natuurlijk Reizen ( Bedrijf )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Amsterdam
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 0202221767

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)